نقش بازدارنده هل زعفران و کاتچین ها بر پراکسیداسیون لیپید و تجمع پلاکت ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

اگر هرگونه سوال و یا اشکالی در رابطه با این زمینه و یا هر زمینه تحصیلی
مانند: مدرسه ، دانشگاه ، کنکور ، ارشد ، دکتری ، نظام وظیفه و... دارید ؛

...کافیست با ما تماس بگیرید

شماره تماس از خط ثابت 02170705003

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل


نقش بازدارنده هل، زعفران و کاتچین‌ها بر پراکسیداسیون لیپید و تجمع پلاکت‌ها در چهل سال اخیر، بخش عمده‌ای از متون نوشته شده در مورد پراکسیداسیون لیپید، اهمیت آن را بر سلامت انسان بیان کرده‌اند. تا اوایل دهه 1970 میلادی، تعداد کل مقاله‌های پژوهشی منتشر شده با عنوان "پراکسیداسیون لیپید" 98 عدد بود و این عدد تقریبا 135 برابر و به حدود 13165 مورد، در بین سال‌های 2013-2010 رسید. پراکسیداسیون لیپید به طور کلی می‌تواند به عنوان یک فرایند اکسیداسیون تعریف شود؛ مانند هجوم رادیکال‌های آزاد به سمت لیپیدهای حاوی باندهای دوگانه کربن-کربن، به ویژه اسیدهای چرب چند‌غیراشباع (PUFAs). رادیکال‌های آزاد باعث می‌شوند تا فرآیند پراکسیداسیون لیپید در یک ارگانیسم شکل بگیرد. مالون‌دی‌آلدهید (MDA) یکی از محصولات نهایی "پراکسیداسیون اسیدهای چرب چندغیراشباع" در سلول‌ها است. افزایش رادیکال‌های آزاد باعث تولید بیش از حد مالون‌دی‌آلدهید می‌شود. سطح مالون‌دی‌آلدهید به طور معمول به عنوان نشانه‌ای از استرس اکسیداتیو و وضعیت آنتی‌اکسیدانی در بیماران سرطانی شناخته می‌شود. مالون‌دی‌آلدهید به طور طبیعی در اثر پراکسیداسیون لیپید در بدن تولید می شود که جهش‌زا و سرطان‌زا است. در سال 2005 در دو مطالعه جداگانه، اثر فعالیت مهاری عصاره‌های هل و زعفران بر پلاکت‌های انسان مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج آن‌ها در مجله‌های Phytotherapy Research و Molecular and Cellular Biochemistry منتشر شد. تجمع پلاکت و پراکسیداسیون لیپید به ترتیب از طریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) و غشاهای پلاکتِ نمونه خون افراد سالم داوطلب مورد سنجش قرار گرفت. پراکسیداسیون لیپید، از طریق سیستم آهن-آسکوربیک اسید، در غشاهای پلاکت ایجاد شد و از طریق شاخص مالون‌دی‌آلدهید (MDA) میزان آن اندازه‌گیری شد. مالون‌دی‌آلدهید (MDA) به عنوان شاخصی از ظرفیت پراکسیداسیون لیپید است. پلاکت‌های انسانی از طریق عوامل متنوعی مانند آدنوزین دی فسفات (ADP)، اپی نفرین، کلاژن و ... در معرض ه شدن قرار گرفتند. با افزایش غلظت هل، تشکیل مالون‌دی‌آلدهید به طور قابل توجهی کاهش یافت. همچنین میزان آن با عصاره زعفران در غلظت 0/33 میلی گرم به طور قابل توجهی کاهش یافت. اثر مهاری هل بر ه شدن پلاکت‌ها وابسته به دوز (0/14-0/70 میلی گرم) و زمان بود. همچنین اثر مهاری زعفران بر ه شدن پلاکت‌ها نیز وابسته به دوز (0/16-0/80 میلی گرم) و زمان بود. بنابراین، ممکن است عصاره‌های آبی هل و زعفران حاوی ترکیب یا ترکیباتی باشند که از پلاکت‌ها در برابر ه شدن و همچنین پراکسیداسیون لیپید محافظت می‌کنند. همچنین در سال 1999، فعالیت‌های کاتچین‌ها به منظور فعالیت مهاری در پلاکت‌های خون انسان مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج آن در مجله Phytotherapy Research منتشر شد. تجمع پلاکت و پراکسیداسیون لیپید، در نمونه‌ی پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) مربوط به افراد داوطلب سالم ارزیابی شد. پلاکت‌های خون انسانی، با 300 میکرومولار آراشیدونیک اسید، 3 میکرومولار آدنوزین دی فسفات (ADP) و 6 میکرومولار اپی نفرین در معرض ه شدن قرار گرفت. درمان با کاتچین یا اپی‌کاتچین در دوز 200 میکروگرم بر میلی لیتر به طور مناسبی ه شدن پلاکت‌ها را در برابر این 3 عامل مهار کرد. این اثر وابسته به دوز کاتچین یا اپی‌کاتچین بود. کاهش تولید مالون‌دی‌آلدهید در پلاکت‌ها، پس از درمان با کاتچین یا اپی‌کاتچین مشاهده شد. بر اساس این نتایج، کاتچین‌ها، از پلاکت‌ها در برابر استرس پراکسیداتیو و ه شدن محافظت می‌کنند.
ادامه : نقش بازدارنده هل زعفران و کاتچین ها بر پراکسیداسیون لیپید و تجمع پلاکت ها
ãäÈÚ

مشخصات

  • منبع: http://nioshanik6786.parsablog.com/post/3
  • کلمات کلیدی: پراکسیداسیون ,لیپید ,مالون‌دی‌آلدهید ,زعفران ,پلاکت ,پلاکت‌ها ,پراکسیداسیون لیپید ,تجمع پلاکت ,قرار گرفت ,رادیکال‌های آزاد ,پراکسیداسیون ل
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما
عکس آقای خامنه ای

آخرین جستجو ها

اگر هرگونه سوال و یا اشکالی در رابطه با این زمینه و یا هر زمینه تحصیلی
مانند: مدرسه ، دانشگاه ، کنکور ، ارشد ، دکتری ، نظام وظیفه و... دارید ؛

...کافیست با ما تماس بگیرید

شماره تماس از خط ثابت 9099071613

شماره تماس دوم از خط ثابت 02170705003

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل